image description
ПЕЧАТ
ДАТА
29/07/2010

Определяне на местоположението

Получавате информация за местоположението на детето си и историята на локализациите му.

С едно натискане на бутона определяте дали детето ви в този момент се намира в квартала, в района на училището или се е отклонило на друго място. Локализирането се осъществява като се използва информация от мобилната мрежа на VIVACOM. Отклоненията от точното местонахождение могат да варират от 100 метра за гъсто населените места до няколко километра за райони с по-слаба мобилна мрежа. Едно от големите предимства на този тип локализация е, че можете да следите местонахождението на детето навсякъде, където има мобилно покритие. Това е основната разлика с GPS-технологията, която изисква специален GPS модул във устройството на детето и предоставя сигнал с влошено качество между сгради и други затворени пространства. виж повече

Планирана локализация

VIVA Bipper вече е в помощ на родителите с натоварен ежедневен график. С най-новата функционалност - планирана локализация, вече имате възможност да зададете предварително час от деня, в който искате да получавате информация къде точно се намира детето Ви в момента.

Планираната локализация Ви позволява сами да определите кога детето Ви да бъде локализирано. Например – всеки делник, от 13.00 часа. Така в уречения час, VIVA Bipper системата автоматично ще определи местоположението на детето. Дори и да не се намирате пред компютър, ще получите на мобилния си телефон SMS. Той съдържа линк към карта, на която е отбелязано в коя точка на града или квартала е детето Ви в момента. Всички локализации, които системата е фиксирала, се запазват като история в my.bipper.bg акаунта, за да могат по-късно да бъдат разгледаждани.

Тази функционалност на VIVA Bipper би могла да бъде от изключителна полезност за Вас, ако сте родител на малкък ученик и сте разтревожени как детето се придвижва в градския трафик или дали се прибира в къщи навреме след училище. Планираната локализация е и в помощ на родителите с натоварен ежедневен график, които нямат възможност да се пред компютъра във важни моменти за техните деца.

Вече получавате SMS с линк към текущото местоположение и когато детето набере краткия паник номер 000 в случай на опасност. Тогава координатите се изпращат до всички номера от алармения списък, определен на my.bipper.bg.

Забележка: SMS-ите с линк към моментното местоположение на детето се изпращат само до номера от мобилната мрежа на VIVACOM.

Виж повече

Задай локализация